Ongeacht het type ID-Reader zijn deze systemen, behalve in sommige gevallen met gepaste aanpassingen, niet geschikt om buiten te gebruiken.

Daarnaast zijn de ID-Readers gevoelig voor omgevingsinvloeden waaronder licht, vochtigheid, interferentie en temperatuur.

Invloed van licht

Een ID-Reader bestaat in basis uit één of meerdere camera’s en een specifiek belichtingssysteem waarmee feitelijk een foto van het identiteitsdocument wordt gemaakt, waarna met geavanceerde imaging algoritmes de gegevens worden uitgelezen.

Het belichting systeem en de behuizing zijn dan ook dusdanig geconstrueerd dat omgevingsinvloeden zoveel als mogelijk worden tegen gegaan. Echter zal dit bij een paspoort, welke vaak het gehele oppervlak van het actieve leesgedeelte bedekt, minder zijn dan bij een kleinere ID Kaart of rijbewijs.

Vooral omgevingslicht waaronder zonlicht en TL-balken zijn dan ook direct van invloed op de prestaties van de ID-Reader. Advies is dan ook om de ID-Reader dusdanig te plaatsen dat deze invloeden zo minimaal als mogelijk zijn.

Interferentie de grootste vijand

De meeste ID-Readers kunnen naast de MRZ ook de gegevens van RFID / NFC Chip van het identiteitsdocument lezen. Deze draadloze communicatie geschiedt via een radiosignaal met een frequentie van 13,56 Mhz en is zeer gevoelig voor interferenties van buiten af.

De RFID functionaliteit wordt direct beïnvloed door elektronische geleidende componenten, idealiter is het het beste om metalen componenten in de buurt van de ID-Reader te vermijden.

Ook andere apparatuur waaronder pin apparaten, luidsprekers, andere identiteitsdocumenten dient men op ruime afstand van de ID-Reader te houden.

Meer informatie

Voor meer informatie en advies over het plaatsen van een ID-Reader kunt u contact met ons opnemen.