In Docview Studio ziet u snel en overzichtelijk de controle resultaten van identiteitsdocumenten.

De vergaarde informatie is direct inzetbaar voor toepassingen van identificatie, authenticatie, verificatie en registratie.

NFC Chip Inhoud
Docview Studio
Verificatie MRZ en NFC chip
Controleer de inhoud van de NFC Chip

De NFC Chip van een document is op verschillende manieren beveiligd. Zo vind toegang tot de chip, optioneel, via verschillende beveiligingsniveaus plaats.

Controleer de Authenticiteit
Docview Studio
Authenticatie en Verificatie
Is het fysieke document authentiek

Alles begint met het fysieke document. Daarom is het belangrijk er zeker van te zijn dat u met een authentiek document van doen heeft.

Kruiscontrole informatie
docview NFC
Optisch versus NFC chip
Vergelijk informatie bronnen

Bij kruiscontrole worden verschillende bronnen op en aan het document, die dezelfde data horen te bevatten, vergeleken.

Uitgebreide vergelijking van de visuele en chip informatie

Zowel leesbaar als pasfoto’s kunnen gecontroleerd worden.

Gegevens RFID chip

Een identiteitsbewijs bevat visuele (geprint op het document) en digitale informatie (in de NFC chip). Een voorbeeld hiervan is de MRZ (Machine Readable Zone) welke u herkent als de regels met tekst, meestal onderaan het document.

Docview Studio vergelijkt de visuele MRZ met de digitale MRZ. Daarnaast wordt de opmaak en lengte gecontroleerd en worden de controle getallen geverifieerd.

Ook kan Docview Studio via de FACE Add-on de pasfoto welke op het document staat vergelijken met de kleurenfoto welke in de NFC chip is opgenomen, om eerstelijns vervalsingen te voorkomen.

Verschillende controles van de NFC Chip gegevens

De eerste controle van de NFC chip vindt al plaats nog voor het uitlezen

De eerste controle van de NFC chip is namelijk benodigd om eerst een beveiligde en versleutelde verbinding op te zetten met de NFC chip.

Beveiliging en versleuteling vind plaats via verschillende mechanismen. Verschillende datagroepen vereisen ook een ander niveau van beveiliging en versleuteling.

Eenmaal zover dat er gelezen kan worden zijn er mechanismen als Passieve Authenticatie en Actieve Authenticatie. Deze zorgen respectievelijk voor validatie van de opgeslagen datagroepen via “hashing” en voor potentieel detecteren van gekloonde chips via een “private key” mechanisme.

Docview Studio geeft u gedetailleerde feedback en informatie over het verloop en de resultaten.

Controles van de RFID Chip

Controle Country Signing Certification Authority

Het CSCA Certificaat is het anker in de vertrouwensketen

NFC chip

Elk land die een paspoort, ID-Kaart of rijbewijs met een NFC Chip afgeeft, stelt in het kader van ID bewijzen één landscertificeringsinstantie (CSCA) in als nationaal vertrouwenspunt.

CSCA-certificaten worden gegenereerd door de CSCA. Als anker in de vertrouwensketen worden CSCA-certificaten vaak uitgewisseld om maximale veiligheid en vertrouwen in de rest van de keten te garanderen.

Docview Studio controleert het CSCA Certificaat als onderdeel van de uitgebreide controles.

Dit zal sluiten in 20 seconden