Nieuw model paspoort en ID-Kaart per 30 september 2024

Nadat de RvIG (Rijksdienst voor Identiteitsgegevens) op de beurs Identity Week de nieuwste ID-Kaart model 2024 introduceerde is nu ook de datum bekend gemaakt wanneer zowel de nieuwe ID-Kaart model 2024 als het nieuwe paspoort model 2024 wordt uitgegeven.

Dat de ontwikkeling van beveiligingstechnieken van ID Bewijzen niet stilstaat weten we, maar Nederland is wel snel met het implementeren ervan, met wederom nieuwe modellen van de NIK (Nederlandse Identiteit Kaart) en Nederlands paspoort, in korte tijd, tot gevolg.

Op de nieuwe modellen is vooral aandacht besteed aan de grootte van de pasfoto en is een speciale techniek toegepast voor de tweede “kleine” pasfoto welke in kleur (Lasink™ Helios) wordt weergegeven, net als de pasfoto in de RFID chip.

Aangepaste ICAO standaard in 2025

Met het per se gaan van dit artikel is nog niet alles duidelijk, maar wij gaan ervan uit dat de RvIG alvast voorsorteert op de nieuwe regels voor reisdocumenten zoals voorgesteld in de nieuwste ICAO standaard.

Hierin is met name de grootte van de pasfoto, zowel optisch als ook in de DG2 Data Groep van de RFID chip een belangrijke wijziging. Met daarnaast kwaliteit van de biometrische gegevens zoals de foto in de chip, de vingerafdruk etc.

Waarbij men verwacht dat het wel tot 2027 zal duren voordat alles compleet is ingericht.

Beknopte uitleg Lasink™ beveiligingskenmerk van Idemia

Aanpassingen en meer informatie

Zodra wij op de hoogte zijn van de veranderingen en eventuele wijzigingen in het uitlezen (encoding) van de RFID Chip datagroepen zullen wij waar nodig onze software, bijvoorbeeld DVSNext, Docuspect, Check4ID, AgePop en Ageproof updaten.

Voor meer informatie kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen.

Dit zal sluiten in 20 seconden