Totaal oplossingen voor Coffeeshops

Met de ontwikkeling van specifieke leeftijdscontrole systemen in 2010 en een complete oplossing in 2012 voor de toenmalige “Wietpas” heeft ScanID vele ID-Reader systemen geleverd aan de cannabis branche.

Deze systemen worden heden ten dage nog steeds ingezet voor adequate leeftijdscontrole bij coffeeshops en zijn uitgebreid met moderne technieken en koppelingen, waaronder toegang ontzeggingen, portier modules, deuropeners en tourniquet aansturing.

Introductie ID-Reader met AgeCheckID Software bij de invoering van de wietpas in 2012

agepop

AgePop, dé nieuwe kleine hulp, is een Game Changer

Met AgePop ziet u snel en eenvoudig of de aspirant koper oud genoeg is en voorkomt u “fraude” met identiteitsbewijzen door anonieme extra controles.

Zo snel en duidelijk AgePop tevoorschijn komt, zo verdwijnt het ook automatisch weer naar de achtergrond. Dit maakt AgePop een zeer gebruikersvriendelijke tool om snel en eenvoudig de leeftijdscontrole uit te voeren.

Leeftijd- en Echtheidscontrole

De coffeeshops behoren tot de strengst gecontroleerde sector in Nederland.

De sancties van handhaving zijn dan ook niet mals als men producten verkoopt aan minderjarigen of als men een minderjarige in de winkel heeft. Afhankelijk van de gemeente krijgt men eerst een éénmalige waarschuwing of volgt er een directe sluiting voor een aantal maanden.

Men kan in deze sector dan ook feitelijk niet volstaan met een stand-alone leeftijdscanner zonder extra controles van de identiteitsbewijzen.

Vanuit onze jarenlange ervaring en samenwerkingen met onze partners hebben we dan ook complete oplossingen, voor leeftijdscontrole en echtheidscontrole van identiteitsbewijzen, specifiek voor deze sector ontwikkeld.

Scancheck oplossingen beschikbaar voor deze branche

Een “must” voor Coffeeshops

  • Een adequate Leeftijdscontrole van klanten
  • Voorkom toegang van minderjarigen in de Coffeeshop
  • Uitgebreide controles van het identiteitsbewijs
  • Uitgebreid toegang ontzegging systeem, zelfs achteraf
  • Alle informatie “live” op meerdere systemen

Wat mag u niet met de identiteitsgegevens

  • U mag geen BSN van het identiteitsbewijs opslaan
  • U mag alleen de pasfoto bij een ontzegging opslaan na toestemming van uw klant
  • De opgeslagen gegevens mogen beperkt bewaard worden
  • U mag geen kopie opslaan van het identiteitsbewijs

Compatibel met SNL Kassa Systemen

De modulaire ScanCheck oplossingen, bestaande uit document– en leeftijdscontrole systemen, barcode en Ticket Readers zijn compatibel met de kassa systemen en back-end oplossingen van Software Support Nederland.

Hiermee worden toepassingen, waaronder registratie, leeftijdscontrole, echtheidscontrole en specifiek gericht op de unieke winkel inrichting mogelijk, zonder inzet van extra computer systemen, waar vaak al geen ruimte voor is.

Neem voor meer informatie contact met ons op of laat u informeren door SNL.

Van, voor en met de Coffeeshop

In al die jaren hebben wij geleerd dat iedere coffeeshop uniek is en dat een standaard oplossing voor het controleren van ID Bewijzen niet altijd direct toepasbaar is.

Het invoeren van een controle systeem, bestaande uit ID-Readers en software als hulpmiddel, heeft dan ook een behoorlijke impact in de praktijk en dient dan ook weloverwogen te worden ingevoerd.

Een coffeeshop wil altijd gastvrij zijn voor haar klanten en het gehele controle proces dient dan ook voor zowel de medewerkers als de klanten snel en zonder discussies te verlopen waarbij privacy en communicatie voorop staan.

Als ScanID adviseren wij dan ook bij de invoering van een dergelijk systeem en de uitvoering van de benodigde controles in de praktijk.

Snel en eenvoudig het ID Bewijs en de Leeftijd controleren

Wij Adviseren Het Uitlezen Van De NFC Chip

Mede op grond van het AHOJ-GI-criteria en onze ervaringen met strenge sancties en handhaving in verschillende gemeenten is dit advies tot stand gekomen. Lees ook dit artikel »

Wilt u meer informatie neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.

Voorkom lange wachtrijen bij toegang

Voer anonieme leeftijdsschattingen uit om te helpen bij toegang en verkoop van cannabis.

Het is een eenvoudige en voordelige oplossing die de medewerker in combinatie met de ID-Reader helpt weloverwogen beslissingen te nemen tijdens de leeftijdscontrole.

De intelligente camera detecteert standaard met een minimale marge of iemand jonger of ouder is dan 25 jaar. Dit is overigens instelbaar op andere leeftijdsgrenzen.

De oplossing is volledig standalone, geen internet of netwerk benodigd, en slaat totaal geen data, foto’s etc op. De uitkomst van de schatting wordt weergegeven met een rode of groene LED.

Dit zal sluiten in 20 seconden