De zogenaamde half-page techniek is een doorontwikkeling op een beproefd concept. Via één of meerdere vaste camera’s detecteert de ID-Reader de MRZ. 

Zeer geschikt wanneer er niet de volle capaciteit van de full-page techniek, zoals verregaande tweedelijns echtheidscontrole benodigd is

Half-Pagetechniek in een notendop

De oorsprong van de Half-Page ID-Readers

half-page
Half-Page Engines voor TD1 en TD3 documenten

Meer informatie over Half-Page ID1 en ID3 Engines vind u ook hier….

De eerste Half-Page ID-Readers werden ontwikkeld als een goedkoper alternatief voor de Full-Page ID-Readers, welke heden ten dage nog steeds tot de duurdere ID-Readers behoren.

De half-page benaming staat voor alleen de uitlezing van de locatie waarbinnen de MRZ valt. Deze is door de ICAO gestandaardiseerd. Hierdoor hoeft maar een gedeelte van het document gescand te worden en worden toch de benodigde gegevens verwerkt.

Daarnaast werd na de aanslagen van 2001 het biometrische paspoort in steeds meer landen ingevoerd waarbij men ook de RFID chip diende uit te lezen en met de Half-Page techniek was dit in één handeling net als met de Full-Page techniek mogelijk.

Door de toename van het gebruik van Full-Page ID-Readers en nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van camera’s en processoren werden deze goedkoper en werd de half-page techniek steeds minder toegepast. Echter in 2010 begonnen ScanID en Elyctis met een totaal nieuwe Half-Page techniek.

Waarom Half-Page

Waar vooraanstaande fabrikanten, die apparatuur leveren aan overheidsinstellingen en vliegvelden stopten met de Half-Page techniek vormde de nieuwe techniek de basis voor een stabiele uitlezing, zonder beweging, van MRZ en RFID Chip.

De unieke ontwikkeling, namelijk het achter elkaar zetten van beelden, heeft geresulteerd in een zeer stabiele, maar vooral kostenbesparende oplossing om identiteitsdocumenten te lezen en te verwerken.

De Voordelen

Door de half-page techniek toe te passen heeft ScanID een gouden greep gedaan. Hierdoor is een zeer betrouwbare, maar tegelijk zeer betaalbare leeftijdscanner ontwikkeld welke met duizenden heden ten dage hun taak vervullen.

Daarnaast bevat ons assortiment ID-Readers met een combinatie van RFID en half-page techniek. Deze verwerken naast de optische MRZ ook de RFID/NFC chip van een identiteitsdocument.

Half-Page ID-Readers

Er is een complete lijn van verschillende Half-Page ID-Readers

Half-Page ID-Readers zijn een kwalitatief en kostenbesparend alternatief ten opzichte van Full-Page ID-Readers. Op locaties waar controle op echtheidskenmerken niet van toepassing zijn kunnen de Half-Page ID-Readers worden ingezet.

Daarnaast werken de Half-Page ID-Readers met Windows, Android, Linux en MacOS waardoor ze breed toepasbaar zijn in tal van applicaties.

Bekijk of onze Half-Page ID-Readers ook voor u de oplossing zijn.

half-page avd-800
AVD-800 Half Page ID-Reader MRZ/RFID

Half-Pagetechniek toepassingen

Half-Page wordt steeds meer ingezet voor het lezen van de MRZ en RFID/NFC Chip

half-page leeftijdscanner

Een stand-alone leeftijdscanner zoals de AVD-520 is gebaseerd op deze techniek.

Door het verhogen van de minimum leeftijd voor alcohol en tabak van 16 naar 18 jaar werd, naast het paspoort en ID-kaart, ook het rijbewijs een belangrijk document waarmee leeftijd bewezen wordt.

In de praktijk tonen kopers van alcohol en tabak in horeca en supermarkt in ongeveer 60% van de gevallen het rijbewijs bij leeftijdsverificatie.

Dit zal sluiten in 20 seconden