Door de technische ontwikkeling van de smartphones is het gebruik van mobiele techniek voor het lezen van Barcodes en ID-Bewijzen in opmars.

Steeds meer organisaties zetten dan ook mobiele telefoons in voor leeftijd- en documentcontrole, het lezen van QR-Codes of Scan-and-Go toepassingen

Mobieletechniek

Steeds meer organisaties maken gebruik van deze relatief goedkope oplossing

mobiele techniek

Bij de mobiele techniek maakt men gebruik van een App op de iPhone of Android telefoon.

Deze App maakt gebruik van de camera van de mobiele telefoon om beelden in te nemen van de MRZ (Machine Readable Zone) van het identiteitsdocument en deze uit te lezen.

Met de algoritmes van de App wordt deze MRZ gecontroleerd en geanalyseerd en wordt de sleutel berekent om de NFC chip van het identiteitsdocument te benaderen.

Opmars Van Deze Techniek

Dat het mobiel uitlezen van identiteitsdocumenten steeds vaker wordt toegepast komt mede doordat men geen speciale hardware hoeft aan te schaffen.

Immers is een mobiele telefoon tegenwoordig gemeengoed en zijn de moderne identiteitsbewijzen, op een enkele na, voorzien van een NFC chip.

Snelheid Van Lezen

De mobiele techniek werkt snel, echter zal de gebruiker de eerste paar keren moeten oefenen om met deze techniek het gewenste resulaat te bereiken.

Na het succesvol uitlezen van de MRZ dient men het ID-Bewijs tegen de achterkant van de mobiele telefoon te houden om de NFC chip uit te kunnen lezen.

Mobieletechniek toepassingen

Zowel Barcodes als ID-Bewijzen kunnen met deze techniek verwerkt worden

mobiele techniek

Een voorbeeld van de mobiele techniek is de Check4ID NOW App. Met deze unieke App kan men zowel de Autorisatie QR Code lezen als het identiteitsdocument.

De toepassing wordt ingezet bij HR organisaties, notarissen en IAM applicaties waarbij medewerkers of klanten op afstand zich éénmalig kunnen identificeren.

Tevens ontvangt de organisatie de gewenste gegevens, zonder dat er kopieën van Identiteitsdocumenten gemaild dienen te worden.

Dit zal sluiten in 20 seconden