De techniek achter de half-page ID-Reader

ScanID ontwikkelde tezamen met haar partners ook de zogenaamde half-page techniek. In feite is dit een doorontwikkeling op een oud concept.

In feite is de Half-Page ID-Reader een doorontwikkeling op een oud concept, waar men via een camera snel de MRZ kon detecteren, doch niet de capaciteit van de full-page techniek, zoals echtheidskenmerken benodigd was.

De half-page benaming staat voor de door ICAO aangegeven Field of View (F.O.V.) waarbinnen de MRZ dient te vallen. Dus de locatie van de MRZ op het ID-bewijs staat vast. Hierdoor hoeft maar een gedeelte van het document gescand te worden om toch alle benodigde gegevens te verwerken.

Waarom half-Page

De full-page techniek werd in de loop der jaren goedkoper, waardoor de half-page techniek vaak niet doorgezet door de vooraanstaande fabrikanten, die apparatuur leveren aan overheidsinstellingen, vliegvelden en dergelijke.

ScanID heeft dit oude concept geadopteerd, doorontwikkeld en toegepast in haar leeftijdsscanners. Zeker omdat praktijktesten uitwezen dat de swipe-techniek niet voldoende stabiel was voor identiteitsdocumenten zonder MRZ.

Denk hierbij vooral aan het Rijbewijs. Door het verhogen van de minimum leeftijd voor alcohol en tabak van 16 naar 18 jaar werd, naast het paspoort en ID-kaart, ook het rijbewijs een belangrijk document waarmee leeftijd bewezen wordt.

In de praktijk tonen kopers van alcohol en tabak in horeca en supermarkt in ongeveer 60% het rijbewijs bij leeftijdsverificatie.

De voordelen

Door de half-page techniek toe te passen heeft ScanID een gouden greep gedaan. Hierdoor is een zeer betrouwbare, maar tegelijk zeer betaalbare leeftijdscanner ontwikkeld welke aan de hand van paspoorten, ID-kaarten, maar ook de plastic Nederlandse rijbewijzen, de leeftijd in minder dan een seconde altijd juist uitleest.

Daarnaast bevat ons assortiment ID-Readers met een combinatie van RFID en half-page techniek. Deze verwerken naast de optische MRZ ook de RFID-chip van een identiteitsdocument.

Dit zal sluiten in 20 seconden