De moderne AVD-68xx en AVD-70xx Full-Page ID-Readers worden geleverd met een USB kabel en een voedingsadapter. Een 220 volt stroomkabel is standaard niet inbegrepen bij deze ID-Readers.

USB 2.0 of USB 3.0

De Full Page ID-Readers kunnen zonder voedingsadapter met alleen de USB kabel worden aangesloten als het computersysteem voorzien is van een USB 3.0 poort.

Bij een USB 2.0 poort dient u altijd gebruik te maken van de bijgeleverde voedingsadapter. Dit geldt tevens voor bepaalde laptops welke zonder stroomvoorziening (alleen batterij) opereren.

U herkend een USB 3.0 aansluiting aan de blauwe binnenkant. Echter sommige computers hebben net als bij de USB 2.0 een zwarte binnenkant, kijk daarom even de specificaties van uw computer na.

Wij adviseren om geen gebruik te maken van een USB Hub of Switch. Mocht dit alsnog noodzakelijk zijn in uw situatie dan dient de USB Hub sowieso voorzien te zijn van een eigen voeding. Wij kunnen echter niet garanderen dat de werking probleemloos is.

De Aan-Uit knop (geel) vind u aan de onderzijde

Volledig compatible met Microsoft Windows

De Full Page ID-Readers zijn volledig compatible met Microsoft Windows 8.1 en hoger. Wanneer aangesloten op een computer met Windows en voorzien van voeding zullen de benodigde “drivers” automatisch worden geïnstalleerd.

Bij het opstarten van de ID-Reader zullen alle status indicatoren oplichten ter controle en dat de ID-Reader voorzien is van voldoende voeding.

Zijn alle drivers goed of eerder geïnstalleerd, dan zal daarna de oranje status Led “Zandloper” als enige oplichten, inhoudend dat de ID-Reader verbinding en voeding heeft, maar dat er geen verbinding is met uitlees software, waaronder Docview Studio of Docuspect.