De Full Page ID-Readers uit de AVD-68xx en AVD-70xx serie zijn voorzien van een viertal status indicatoren die de status van de ID-Reader en het gebruik weergeven.

Bij het gebruik van deze Full-Page ID-Readers, met RFID functionaliteit en in combinatie Docview Studio of Docuspect software, dient men de feedback van de rode en groene LED in feite te negeren.

Weergave Status Indicatie op Full-Page ID-Readers

Wanneer men de Full Page ID-Reader van stroom voorziet dan zullen alle vier de status indicatoren oplichten. Dit betekend dat de ID-Reader klaar is voor het verbinden met de software.

Zodra de Full Page ID-Reader correct verbonden is met de software zal alleen de blauwe indicator oplichten, wat betekend dat de ID-Reader in de wachtstand staat om een identiteitsdocument of barcode te scannen.

Behalve de blauwe (power) en oranje (zandloper) zijn de indicatoren onafhankelijk van de gebruikte software. Derhalve dient men dan ook de software te volgen voor de juiste status.

Algemene betekenis van de status indicatoren

ID Bewijs of Barcode goed gelezen

Bij gebruik van AVD-6800 en AVD-7000 is deze weergave bij het goed uitlezen van de MRZ. Bij andere uitvoeringen volg uitlees voortgang in Docview Studio en Docuspect software.

ID Bewijs of Barcode fout gelezen

Bij gebruik van AVD-6800 en AVD-7000 is deze weergave bij het fout uitlezen van de MRZ. Bij andere uitvoeringen volg uitlees voortgang in Docview Studio en Docuspect software.

ID-Reader is bezig met lezen

De ID-Reader is bezig met het lezen van een ID-Bewijs of Barcode. De connectie van de ID-Reader met Docview Studio of Docuspect software is verbroken.

ID-Reader in wachtstand

De ID-Reader is voorzien van de juiste voeding en heeft connectie met de software. Daarnaast is de ID-Reader klaar om een identiteitsbewijs uit lezen.

Bijzonderheden en rood kruis

Verkrijgt men bij een scan op de Full-Page ID-Reader steeds een rood kruis en in de software een melding dat het scan resultaat ongeldig is, dan dient men voor het volgende zorg te dragen:

• Voorkom externe belichting invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld TL-Balken, Zonlicht etc.. bij lezen van kleine identiteitsbewijzen zoals ID Kaarten en rijbewijzen
  • Controleer het identiteitsbewijs dat er geen vervuilingen zijn in de MRZ van het document.
  • Controleer of de MRZ geldig is. Neem hiervoor contact met ons op.

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent de status indicatoren of problemen met lezen contact met ons op.