ID-Readers lezen vaccinatie certificaten en corona paspoorten

Over een Corona-paspoort - ook wel digitaal vaccinatiebewijs - wordt al geruime tijd in Nederland en Europa gespeculeerd.

Steeds meer landen kiezen dan ook voor een oplossing, om bijvoorbeeld reisbeperkingen op te heffen, voor mensen die al zijn ingeënt tegen COVID-19.

De meeste oplossingen hebben één ding gemeen: de overdracht van gegevens via de QR-code.


Update 14-07-2021: Nu beschikbaar CheckSCan functionaliteit in DocviewStudio voor vergelijk ID-Bewijs met Corona QR code klik hier…

  Voordeel Van Het Gebruik Van De QR-Code

In de QR-code kunnen zowel persoonsgegevens, het type vaccin, alsmede de gegevens van de eerste en tweede vaccinatie worden opgeslagen.

Het vaccinatiebewijs wordt gevalideerd door deze te vergelijken met een wettelijk identificatie document (WID).

Hiermee wordt een efficiënte en snelle verificatie mogelijk gemaakt, die veel beter is dan de handgeschreven vermeldingen en stickers op het ouderwetse vaccinatiebewijs.

Uitlezen En Koppelen Van Gegevens Met Hetzelfde Apparaat

Met de Full-Page ID-Readers, waaronder bijvoorbeeld de AVD-6850 wordt het gehele proces vereenvoudigd.

De Full-Page ID-Readers kunnen zowel nationale en internationale ID-bewijzen lezen, alsmede de QR-code, en hiermee kan men de gelezen gegevens aan elkaar koppelen.

Vele internationale identiteitsdocumenten hebben ook barcodes als gegevensdragers.

De Full-Page ID-Readers zijn dan ook al ontwikkeld om naast de MRZ en RFID / NFC chip ook de traditionele 1D Barcodes en 2D symbologiën, waaronder de QR-code uit te lezen.

Ideale oplossing

De Full-Page ID-Readers zijn daarom ideaal om naast de ID-Bewijzen ook de QR-codes op vaccinatie certificaten, of het digitale vaccinatiebewijs op mobiele telefoons en tablets te lezen.

Tevens kunnen ze worden ingezet om de gegevens van de QR-codes te controleren en te vergelijken met de overeenkomstige identiteitsdocumenten, zoals nationale en internationale ID kaarten, Paspoorten en Visa.

De oplossing is dan ook breed inzetbaar in tal van sectoren.

Meer informatie

Neem voor meer informatie en mogelijkheden geheel vrijblijvend contact met ons op.

Dit zal sluiten in 20 seconden