Voor Docview Studio Software dient u te beschikken over een gebruikers licentie. Heeft u deze niet neem dan contact met ons op of bestel deze via dit formulier.

Zonder deze licentie kunt u wel Docview Studio Software installeren, echter zonder een actieve gebruikers licentie zal de software niet opstarten.

Voorbereiding

Docview Studio Software werkt alleen onder een volwaardige Windows versie, vanaf Windows 7 en hoger. Daarnaast dient uw computer te beschikken over voldoende geheugen (minimaal 4GB) en harddisk ruimte (minimaal 100 Mb) en voor de ID-Reader in ieder geval over één vrije USB 2.0 of 3.0 poort.

U dient als computer gebruiker de volledige administratie rechten te hebben. Let wel als u meerdere gebruikers op uw computer heeft dat deze gebruikers ook rechten hebben.

Maakt u gebruik van Windows Hello of heeft u virus scanners actief op uw computer dan dienen bepaalde bestanden en directories in de white list geplaatst te worden. Voor gebruikers met Windows Hello kunt u het beste even contact met ons opnemen, omdat dit van invloed kan zijn op de aangesloten ID-Reader.

“Heeft u bij uw bestelling een e-mail met instructies en links naar installatie bestanden ontvangen, dan dient u deze te volgen in plaats van de algemene instructies zoals hier omschreven.”

– Team ScanID

Downloaden benodigde bestanden

U kunt Docview Studio software downloaden op de speciale download pagina waar de laatste release beschikbaar is.

Daarnaast vind u hier ook de drivers voor de Half-Page ID-Readers. Heeft u een Full Page ID-Reader, waaronder de AVD-68xx en AVD-70xx dan behoeft u geen drivers te installeren daar deze ID-Readers volledig Windows compatibel zijn.

Heeft u een Docview licentie Premium of Enterprise volg dan de instructies in de e-mail welke u van ons ontvangen heeft. Dit geldt ook voor de installatie van de Output Plug-in.

Maakt u gebruik van Docview Studio Basic / Professional 2.0 neem dan contact met ons op.

Docview Studio Software installeren

Alvorens de Docview Studio Software te installeren is het van belang dat de voorbereiding goed is en dat u alle bestanden heeft gedownload. Daarnaast kunnen er specifieke Add-On’s benodigd zijn waarvan u de gegevens en installatie details kunt vinden in de e-mail die wij u gestuurd hebben.

Tevens is het van belang dat uw computer volledig is geïnstalleerd. Vooral bij nieuwe computers dient Windows volledig, inclusief alle updates geïnstalleerd te zijn.

Tevens dienen de datum en de tijd van de computer juist te zijn om problemen met de licentie te voorkomen.

U installeert Docview Studio door het opstarten van het installatie bestand welke u heeft gedownload.

Ons advies is om de stappen van het installatie bestand te doorlopen, zodat Docview Studio standaard op uw computer wordt geïnstalleerd.

“Let op!! Zorg dat u controleert of de datum en tijd van uw computer juist is! Als u de gebruikers licentie invoert en daarna de datum / tijd wijzigt kan dit resulteren in de melding dat de licentie verlopen is en dat Docview Studio niet opstart”

– Team ScanID

Invoeren gebruikers licentie

Bij uw bestelling heeft u een gebruikers licentie per e-mail ontvangen. Dit *.serkey bestand kunt u opslaan op een makkelijk toegankelijke locatie op uw computer.

Na installatie van Docview Studio software zal de software vragen om invoer van deze gebruikers licentie. Het beste is dat u “bladeren” kiest en het *.serkey bestand kiest in de locatie waar u dit bestand heeft opgeslagen.

Het is ook mogelijk om de gegevens handmatig in te voeren, echter dienen deze 100% volledig te worden overgenomen. Dus ook bij Naam en Bedrijf dient dit exact overeen te komen.

Na invoer van de gebruikers licentie klikt u op OK. Hierna zal de Docview Studio software opstarten.

Ons advies is om daarna Docview Studio software af te sluiten en opnieuw op te starten om alle gegevens goed in het register van Windows weg te schrijven.

Meer informatie

Heeft u problemen met de installatie van Docview Studio software of andere vragen neem dan even contact met ons op.

Dit zal sluiten in 20 seconden