Met de IDB-121 Half-Page ID-Reader en AgePop ziet u de leeftijd van uw bezoeker aan de hand van nationale en internationale paspoorten, ID Kaarten, verblijfsvergunningen en Nederlandse rijbewijzen voorzien van een QR Code en NFC Chip.

Hieronder leggen wij uit hoe u de ID Bewijzen met de IDB-121 dient te scannen, voor het snel en effectief vast stellen van de leeftijd.

Om de gegevens van een ID Bewijs met de IDB-121 ID-Reader uit te lezen dient men eerst de MRZ te scannen.

Deze MRZ (Machine Readable Zone) staat afhankelijk van het type ID Bewijs en land van uitgifte op de voor- of achterkant.

AgePop met rijbewijs
AgePop met ID Kaart
AgePop met Paspoort
AgePop ID Kaarten

Nederlandse Rijbewijzen Voorzien Van Een NFC Chip

U herkent de rijbewijzen welke gelezen kunnen worden met een IDB-121Half-Page ID-Reader aan de QR Code op de achterzijde. Is er geen QR Code aanwezig dan heeft het rijbewijs ook geen chip en kan derhalve niet door de IDB-121ID-Reader voor leeftijdscontrole gelezen worden.

Om het rijbewijs te lezen dient u deze met de QR code naar u toe in de gleuf van de IDB-121 te plaatsen. Op de voorzijde van het rijbewijs staat de MRZ onderaan het rijbewijs wat door de ID-Reader zal worden gelezen.

Wacht met het verwijderen van het rijbewijs totdat u het resultaat van de uitlezing ziet in de AgePop applicatie welke tevoorschijn komt. Om de leeftijd te kunnen bepalen dient namelijk de NFC Chip benaderd te worden.

Houd u er rekening mee dat rijbewijs model 2014 langer duurt om gelezen te worden dan model 2018. Dit heeft te maken met het type NFC chip welke in het rijbewijs is opgenomen.

Model 2014 heeft alleen een QR code op de achterzijde, model 2018 heeft daarnaast ook het zogenaamde DigID logo op de achterzijde staan.

ID Kaarten En Verblijfsvergunningen

De IDB-121 Half-Page ID-Reader kan de meeste nationale en internationale ID-Kaarten lezen, welke voorzien zijn van een MRZ conform de ICAO-9303 standaard. Daarnaast tal van ID-Kaarten welke voldoen aan de zogenaamde “Near ICAO”, zoals de Belgische e-ID of Franse NIC.

Deze MRZ staat bij de meeste ID-Kaarten op de achterzijde. U dient dan ook de ID-Kaart met de voorkant naar u toe in de IDB-121 Half-Page ID-Reader te plaatsen.

Er zijn ook ID-Kaarten met de MRZ op de voorzijde, bijvoorbeeld Roemeense ID-Kaarten, dan dient u de ID-Kaart met de achterzijde naar u toe in de Half-Page ID-Reader te plaatsen.

Voor leeftijdscontrole met de IDB-121 Half-Page ID-Reader is het lezen van de MRZ voldoende, mits u geen extra controle instellingen heeft ingesteld in de AgePop applicatie.

U dient te wachten tot dat het resultaat van de leeftijdscheck in AgePop wordt getoond alvorens de ID-Kaart te verwijderen.

Paspoorten

De IDB-121 Half-Page ID-Reader leest alle nationale en internationale paspoorten welke voldoen aan de internationale ICAO 9303 standaard voor reisdocumenten.

Om een paspoort te lezen klapt u deze open en plaatst de houder pagina in de gleuf van de IDB-121 Half-Page ID-Reader.

De MRZ welke gelezen dient te worden staat op de voorkant van deze houder pagina aan de onderzijde.

Voor leeftijdscontrole is het lezen van deze MRZ voldoende mits u geen extra controle instellingen heeft ingesteld in de AgePop Applicatie.

U dient te wachten tot dat het resultaat van de leeftijdscheck in de software wordt getoond alvorens het paspoort te verwijderen.

Meer informatie

Heeft u vragen over AgePop met de IDB-121 Half-Page ID-Reader neemt u dan even contact met ons op.

Dit zal sluiten in 20 seconden