Pasfoto uit NFC chip een “meerwaarde” voor online identificatie

Het afgelopen jaar is het online identificeren via een video verbinding bij tal van bedrijven en instellingen enorm gegroeid als verificatie en legalisatie methode.

Met behulp van de gescande pasfoto uit het identiteitsdocument kunt u “live” het gezicht van de bezitter van het identiteitsbewijs verifiëren.

Bij tal van acties waarbij legalisatie van belang is, zoals inschrijven, afsluiten van abonnementen, openen van dossiers etc. is deze verificatie snel en eenvoudig uit te voeren.

Grotere Kleuren Pasfoto

In de moderne westerse identiteitsdocumenten, waaronder ID kaarten, paspoorten, visa’s en rijbewijzen is meestal de originele kleuren pasfoto in de NFC chip opgenomen.

Een zwart-wit kopie van deze foto wordt op de voorzijde van het identiteitsdocument aangebracht en heeft derhalve een veel kleinere afmeting vanwege de ruimte.

Daarnaast is het verifiëren van deze kleine zwart-wit foto via een video verbinding een stuk moeilijker en kunnen er onbedoeld meer gegevens getoond worden welke men vanwege privacy niet wenst te tonen.

Scannen En Tonen Van Pasfoto

Met een IDCheckapp zoals Check4ID kan men eenvoudig met een moderne iPhone of Android telefoon het identiteitsdocument scannen en de pasfoto welke in de NFC chip staat tonen.

Wel dient de mobiele telefoon voorzien te zijn van een NFC functionaliteit en dient deze minimaal te werken met iOS 13.0 (iPhone 7 en hoger) of Android 7.0.

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent meerdere mogelijkheden gerust contact met ons op.

Dit zal sluiten in 20 seconden