Tabakszaken en tankstations bereiden zich voor

In 2024 zullen er veel veranderingen in wet- en regelgeving plaatsvinden omtrent tabaksverkoop, zoals een verkoopverbod bij supermarkten vanaf 1 juli 2024

Met het verkoopverbod in supermarkten verwachten de tabakszaken en tankstations een significante toename van het aantal klanten per dag en is men druk bezig om dit in goede banen te leiden, waaronder de wettelijk verplichte leeftijdscontrole.

Waar de meeste Albert Heijn supermarkten per 1 januari 2024 gestopt zijn met de verkoop van tabak, geven de andere supermarkt ketens aan om conform de wettelijke bepalingen te stoppen op 1 Juli 2024. Derhalve zal de echte toename van het aantal klanten na 1 Juli 2024 echt merkbaar worden.

Er is nog tijd tot 1 Juli 2024

Verschillende tabakszaken en tankstations hebben de laatste tijd dan ook tal van leeftijdscontrole oplossingen intern getest op werkbaarheid voor hun locaties en voeren pilots uit de komende maanden.

Tal van systemen worden dan ook getest, van basic systemen die de leeftijd aan de hand van ID Bewijzen controleren, tot aan complete systemen die stand-alone de leeftijdsschatting aan de hand van AI Camera’s met gekoppelde ID-Reader systemen, waaronder Ageproof, uitvoeren.

Modulaire oplossingen

Als ScanID hebben we een complete lijn van modulaire leeftijdscontrole systemen beschikbaar, welke afhankelijk van wensen en locatie ingezet kunnen worden.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Dit zal sluiten in 20 seconden