Strengere Leeftijdscontrole per 1 juli 2021

Met de nieuwe Alcoholwet welke na verwachting per 1 Juli 2021 in werking gaat, dienen o.a. webwinkels en bezorgdiensten, die alcohol verkopen en leveren, strenger te worden op de leeftijdscontrole van aspirant kopers.

ScanID heeft de kennis en tal van hardware- en softwarematige oplossingen voor een geborgde leeftijdscheck.

Verantwoordelijkheid Leeftijdscontrole Bij De Verkopers

Verkopers van alcohol, ook online via internet, zijn van bestelling tot en met bezorging dan ook volledig verantwoordelijk voor een adequate leeftijdscontrole.

Dit houdt onder andere in dat de verkoper zowel bij bestelling van alcohol de leeftijd dient vast te stellen en dient de bezorger dit ook nogmaals bij aflevering te doen.

Daar verkopers verantwoordelijk zijn voor de adequate leeftijdscontrole dienen deze dan ook afspraken te maken met de bezorgdiensten.

Tevens dienen verkopers een geborgde methodiek en protocol op te stellen waarin de wijze van leeftijdscontrole wordt omschreven.

ScanID helpt

ScanID kan u, als verkoper of bezorger van alcohol, helpen met adequate leeftijdscontrole van aspirant kopers.

Door onze uitgebreide kennis op dit gebied te combineren met onze hardware- en softwarematige oplossingen kunnen wij u helpen met een geborgde leeftijdscheck, zowel online bij de bestelling als door de bezorger bij aflevering.

Meer informatie

Neem voor meer informatie geheel vrijblijvend contact met ons op.

Dit zal sluiten in 20 seconden