ScanID helpt de Horeca bij controle ID Bewijs en Corona Code

De laatste tijd hebben verschillende horeca bedrijven en beveiligings organisaties in kaart gebracht wat de impact is van het adequaat controleren van de Corona Code en het ID Bewijs van de bezoekers bij toegang.

Naast de lange rijen wachtende bezoekers bleek het handmatig controleren en vergelijken van de gegevens een tijdrovende bezigheid, waarbij menselijke fouten gemaakt werden.

Zo had men 2,5 uur tijd nodig om 750 bezoekers gecontroleerd toegang te verlenen.

Weergave Gegevens In De CoronaCheck Scanner App

Na het scannen van een geldige Corona Code met de CoronaCheck Scanner App worden de achternaam en achternaam als initialen weergegeven, daarnaast de geboorte dag en geboorte maand.

In de praktijk blijkt tevens dat niet alle vier de velden van deze gegevens worden getoond, waardoor men “random” steeds drie van de vier gegevens dient te vergelijken met het ID Bewijs.

Dit maakt het handmatig vergelijk met de gegevens op een ID Bewijs een stuk lastiger en vergt nog meer concentratie in de hectiek bij toegang.

Afgelopen weekend bleek dan ook dat er fouten gemaakt werden met het vergelijken van deze gegevens.

CheckScan = Drie Uit Vier + Juiste Leeftijd = GO

Om de horeca te helpen heeft ScanID de zogenaamde CheckScan module voor Docview Studio en Check4ID App ontwikkeld.

Hiermee wordt aan de hand van paspoorten, ID Kaarten en de moderne Nederlandse rijbewijzen snel de leeftijd van de bezoeker bepaald.

Tevens wordt, voor de vergelijking met de gegevens uit de CoronaCheck Scanner App, de benodigde ID Bewijs gegevens getoond.

Meer informatie

Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact met ons op.

Dit zal sluiten in 20 seconden