In 2010 werd begonnen met een totaal nieuw concept om een Half-Page ID-Reader te ontwikkelen welke als eerste gebaseerd was op een zogenaamde ID3 Engine, toenmalig voor het uitlezen zonder “beweging” van de MRZ van een identiteitsdocument.

Al gauw werd de Half-Page techniek de basis van onze leeftijdscanners en goedkopere ID-Readers. Sinds Q4 2023 wordt nu naast de Half-Page ID-Readers met de ID3 Engine ook de Half-Page ID-Reader gebaseerd op een ID1-Engine door ons op de markt gebracht.

Half-Page ID3-Engine

De Half-Page ID3 Engine is ontwikkeld om de grootste MRZ, conform de ICAO 9303 Standaard te kunnen uitlezen.

Dit zijn de 2×44 karakters welke men vind op de houders pagina van een paspoort. Dit document wordt ook wel TD3 genoemd naar het formaat.

Een Half-Page ID3 Engine is dan ook uitgevoerd met zes camera’s om de MRZ te kunnen lezen.

Daarnaast zijn er in de loop der tijd RFID uitlezingen toegevoegd en heden ten dage bestaat een Half-Page ID3 Engine dan ook uit MRZ only, MRZ/RFID en zelfs een MRZ/RFID met twee antennes voor het uitlezen.

U vind de ID3 Engine bijvoorbeeld in de AVD-800, AVD-400 en IDB-221.

Half-Page ID1 Engine

Ondanks dat de Half-Page ID1 Engine feitelijk al in 2013 als spin-off van de ID3 Engine werd ontwikkeld heeft het 10 jaar geduurd alvorens wij besloten hebben het in de Half-Page ID-Readers toe te passen.

De reden hiervan was vooral toepassingsgericht, immers praktijk wijst uit dat in veel gevallen alleen een ID Kaart, verblijfsvergunning of rijbewijs getoond wordt bij identificatie of leeftijdscontrole.

Een ID1 Engine is uitgevoerd met vier camera’s om de MRZ te lezen en ook zijn er uitvoeringen welke de RFID kunnen uitlezen.

U vind de ID1 Engine bijvoorbeeld in de nieuwe IDB-621 en IDB-642.

ID1 Engine en Paspoorten

Met zijn kleine formaat en vier camera’s is een ID1 Engine op zich niet geschikt voor het lezen en verwerken van Paspoorten. Echter heeft ScanID hiervoor specifieke algoritmes ontwikkeld.

Hiermee is het ook mogelijk om voor leeftijdscontrole of identificatie, paspoorten voorzien van MRZ en RFID Chip te lezen en te verwerken.

Dit mag gerust uniek genoemd worden. Wel is het zo dat bij toepassingen waar veel paspoorten gelezen moeten worden een ID3 engine de voorkeur heeft.

Een voorbeeld van onze toepassing welke ook paspoorten met een ID1 Engine kan verwerken is onze AgePop applicatie.

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent ID1 en ID3 Engines en de mogelijkheden gerust contact met ons op.

Dit zal sluiten in 20 seconden