De leeftijdcanners zijn allemaal uitgerust met een brede sleuf voor identiteitsbewijzen voorzien van een MRZ (Machine Readable Zone) en de modellen AVD-550, PAS-50, AVD-520, AVD-530 en AVD-540 hebben ook een smalle sleuf welke bedoeld is voor het lezen van de geboortedatum van de Nederlandse rijbewijzen.

Paspoort

Open het Paspoort op de persoonlijke informatiepagina (de harde pagina).

Draai het Paspoort een kwartslag en bied de informatiepagina aan in de brede sleuf.

Na ongeveer één seconde geeft de leeftijdscanner door middel van de Groene of Rode LED en pieptoon aan of de houder van het Paspoort de gewenste leeftijd heeft.

ID-Kaart

Houd de ID-kaart met de voorkant (met pasfoto) naar u toe gericht.

Plaats de ID-kaart met de pasfoto naar u toe in de brede sleuf van de leeftijdscanner

Na ongeveer één seconde geeft de leeftijdscanner door middel van de Groene of Rode LED en pieptoon aan of de houder van de ID-kaart de gewenste leeftijd heeft.

Rijbewijs

Houd het Rijbewijs met de achterkant naar u toe.

Draai het Rijbewijs een kwartslag verticaal met de klok mee, het BSN aan staat aan de bovenkant. En plaats het in de smalle sleuf.

Binnen één seconde geeft de leeftijdscanner middels Rode of Groene LED en pieptoon aan of de houder van het rijbewijs de gewenste leeftijd heeft.

Schoon Uitleesvenster

Het kan na verloop van tijd voorkomen dat het uitlezen van een ID bewijs niet goed gaat. Vergewis u ervan dat het uitleesvenster schoon is. U kunt de voorkant van de Leeftijdscanner openen waarna u het uitleesvenster kunt schoonmaken.

Mocht u support nodig hebben neem dan even contact met ons op.

Het kan voorkomen dat de Oranje LED blijft knipperen na het aanbieden van een identiteitsbewijs. Het identiteitsbewijs wordt dan niet gelezen. Controleer of u het identiteitsbewijs juist heeft aangeboden aan de leeftijdscanner.

Controleer hierna of het identiteitsbewijs bevuild of beschadigd is. Doe ook een snelle documentcontrole door deze tegen het licht te houden en te kijken of de laserperforatie overeenkomt met de pasfoto.

Mocht het probleem zich voordoen met een Rijbewijs, vergewis u ervan dat deze juist en diep genoeg geplaatst is. Ook kunt u proberen het Rijbewijs iets te kantelen.

Nederlandse Rijbewijzen hebben een wisselende printkwaliteit. Dit kan in enkele voorkomende gevallen de reden zijn van het niet kunnen uitlezen. Wanneer het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact met ons op.

Dit zal sluiten in 20 seconden