Docview Studio software wordt door ons dagelijks onderhouden en aangepast aan de hand van uitgave nieuwe identiteitsdocumenten, wetswijzigingen, aanpassingen en toevoegen van nieuwe functies.

Nieuwe releases

Afhankelijk van de ontwikkelingen op het gebied van de identiteitsbewijzen releasen wij nieuwe versies van Docview Studio. Daarnaast worden er aanpassingen en eventueel functionaliteiten toegevoegd.

Als u de automatische update in Docview Studio heeft aanstaan en u hebt een internetverbinding dan zal de software automatisch een update of nieuwe versie herkennen en dit via een pop-up bericht laten weten.

Uiteraard kunt u deze melding in de instellingen uitzetten.

Continue in beweging

De wereld van de identiteitsdocumenten is volop in beweging, mede ingegeven door nieuwe uitgifte, nieuwe technieken voor echtheid en tegengaan van vervalsingen. Maar ook gevoed door het huidige klimaat van vluchtelingen, migratie en wijzigingen in de wetgeving.

Alleen al bij de Nederlandse documenten zijn er sinds 2021 tal van wijzigingen doorgevoerd, waaronder het verwijderen van de BSN uit MRZ en Chip, het gebruik van een nieuwe chip en wijzigingen in cryptografie en protocollen benodigd om de gegevens uit chip te lezen, welke in Augustus 2022 worden ingevoerd.

Dit betekent dat Docview Studio steeds aangepast dient te worden om de identiteitsdocumenten te kunnen lezen en verwerken.

“Elke dag komen er twee nieuwe kindjes bij in de wereld van de identiteitsdocumenten”

– Alex

“Sluit Docview Studio af alvorens de update / nieuwe release te installeren.”

– Team ScanID

Installeren van een update

U kunt de nieuwe update / release downloaden via de download knop of via de download pagina op deze website.

Zorg dat u Docview Studio afsluit alvorens de update uit te voeren en maak voor de zekerheid een back-up van de huidige versie die u gebruikt.

Maakt u gebruik van output plug-ins of add-ons vergewis u ervan dat deze compatibel zijn en neem bij twijfel contact met ons op.

Controleer na de update of alle instellingen welke u benodigd bent goed staan.

Moet ik elke update installeren?

Het is niet verplicht om een update of nieuwe release te installeren. Als uw Docview Studio installatie naar behoren en naar u wensen werkt behoeft u niet perse een update uit te voeren. Dit is uiteraard mede afhankelijk van de toepassing waarvoor u Docview Studio en de Add-on’s inzet.

Bij een update produceren wij een changelog en zetten deze ook in onze nieuws sectie op deze website. Zodat u eerst kunt kijken of het voor u noodzakelijk is om uw Docview installatie te updaten.

Wij maken gebruik van een Bulk licentie

Als u van een bulk licentie gebruik maakt kunt u de Docview installatie updaten. De licentie zal zowel de huidige als de nieuwe versie van Docview Studio ondersteunen. Zorg er wel voor dat u een dusdanige back-up hebt dat u altijd de update kunt terug draaien.

Daarnaast is het van belang dat alvorens u de update overal uitvoert u eerst de nieuwste versie test. Ondanks dat alvorens wij een nieuwe versie releasen en deze laten testen, door een geselecteerde groep van gebruikers, is het zeer aan te bevelen om deze test eerst uit te voeren. Wij zijn dan ook niet aansprakelijk als de update niet werkt.

Neem bij vragen, twijfel e.d. altijd even contact met ons op.

Moet ik betalen voor een update

De meeste updates zijn onderdeel van de gebruikslicentie en daarvoor behoeft u niet extra te betalen. Echter zijn er ook updates met extra functionaliteiten.

Wij hebben ervoor gekozen om deze extra functies en mogelijkheden als een Add-On beschikbaar te stellen welke gebaseerd op de licentie al dan niet toegankelijk zijn.

Het kan voorkomen dat wij voor deze Add-On’s kosten in rekening brengen. U wordt uiteraard van te voren op de hoogte gesteld als dit het geval zou zijn.