Het team van ScanID houdt zich al meer dan 30 jaar bezig met tal van nationale en internationale barcode toepassingen.

Daarnaast zijn wij een gewaardeerde consultant op het gebied van Data Matrix codes en Direct Part Marking (DPM) toepassingen in tal van sectoren en industrieën.

Barcode Standaarden & Verificatie

In tal van sectoren dienen de barcodes fysiek en de in de barcode opgenomen gegevens te voldoen aan internationale standaarden vaak gebaseerd op ISO-15418 en ISO- 15438.

Zo kunnen wij behulpzaam zijn bij het genereren van barcodes conform de GS1 standaarden, maar ook de UID (defensie – aerospace) en UDI (medisch), waarbij de datastructuur en opbouw met FNC1, Applicatie Identifiers en verplichte combinaties van elementen van belang zijn.

Naast het genereren van deze barcodes, welke wij vaak uitvoeren voor leden van de GS1, kunnen wij ook de barcodes verifiëren conform deze standaarden. Dit is zeer van belang alvorens de barcode te laten drukken, of te laten aanbrengen op de producten.

Direct Part Marking van 2D Barcodes

Er worden steeds meer DPM (Direct Part Marking) applicaties toegepast. Met name in de Vliegtuigindustrie, Automobielindustrie, Elektronica, Semi-Conductor en Gezondheidszorg.

Wij kunnen behulpzaam zijn bij het totale proces van voorbereiding, aanbrengen, verifiëren en communiceren.

Enkele voorbeelden welke wij in de loop der jaren hebben uitgevoerd en ondersteund zijn:

  • Politie Zuid Afrika – Aanbrengen en uitlezen van 2D code op wapens voor controle bij uitgifte en traceren bij incidenten.
  • Airbus A380 – Aanbrengen en uitlezen Data Matrix op de ribben van de vleugel, voor tooling en plaatsing van de rib op de juiste locatie
  • Fuji – Aanbrengen en lezen van Data Matrix codes op foto papier met snelheden van 10 tot 14 meter per seconde ten behoeve van lijn inspectie en controle.

Meer informatie

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie omtrent het aanbrengen en lezen van barcodes.

Dit zal sluiten in 20 seconden