Echtheidskenmerken – Wat is een Kinegram®

Het echtheidskenmerk, Kinegram®, is een met de computer gegenereerd hologram (DOVID), bestaande uit meerdere hogere resolutie afbeeldingen.

Het Kinegram® bevat bijzondere types computer gegenereerde diffractieve optische elementen. Deze kunnen op verschillende wijze worden ontworpen om kinematische effecten, kleurverandering, contrastomkering en andere speciale effecten te creëren.

Verschillende hoge resolutie afbeeldingen

Door Het Kinegram® te kantelen worden verschillende afbeeldingen zichtbaar.

Ook kan men bijvoorbeeld zogenaamde scheerbelichting gebruiken om de verschillende afbeeldingen zichtbaar te maken en te controleren.

Kinegram®

Hoogwaardig echtheidskenmerk

Het Kinegram® is begin jaren 80 van de vorige eeuw ontwikkeld door het Zwitserse OVD Kinegram AG en wordt terecht als een hoogwaardig echtheidskenmerk toegepast.

Door de opkomst van de kleuren kopieermachines, in die tijd, kon iedereen een kleuren kopie maken van een bankbiljet wat vervalsingen in de hand werkte.

Door een speciale folie te ontwikkelen, welke bij de productie van bankbiljetten kon worden aangebracht, werd het Kinegram® al snel wereldwijd toegepast als echtheidskenmerk.

Ook vele identiteitsbewijzen, waaronder ID Kaarten, paspoorten en rijbewijzen zijn voorzien van een Kinegram®. Tevens zijn bijvoorbeeld ook de visum stickers hiermee uitgevoerd.

Dit zal sluiten in 20 seconden