De techniek achter de full-page ID-Reader

Bij het uitlezen en verwerken van identiteitsdocumenten staat full- page voor een pagina ter grootte van het voorblad van het paspoort.

Een full-page ID-Reader bevat in elk geval een kleurencamera met een resolutie van tenminste 400 DPI voor het kleinste identiteitsdocument.

Met andere woorden, deze camera dient er minimaal een met 3 megapixels te zijn

Belichting

Daarnaast bevat een full-page ID-Reader een specifiek belichtingssysteem. Over het algemeen bestaat deze uit zogenaamd daglicht (white light), ultraviolet belichting en infrarood belichting.

Met de combinatie van deze lichtbronnen voert de ID-Reader met behulp van speciale software ook documentherkenning en controleert deze op vervalsingen.

Onder ultraviolet licht worden bijvoorbeeld onzichtbare patronen en kenmerken zichtbaar die vervalsingen helpen voorkomen.

Opties en mogelijkheden

Het portfolio van ScanID bevat verschillende full-page ID-Readers. Van eenvoudige ID-Readers voor het snel kunnen uitlezen en verwerken van de gegevens tot aan zeer geavanceerde uitvoeringen ten behoeve van echtheidscontrole.

Met een full-page ID-Reader kan men, naast de MRZ en RFID-chip (afhankelijk van uitvoering), tevens ander documenten, waaronder rijbewijzen en barcodes uitlezen en verwerken.

De full-page ID-Readers zijn over het algemeen de meest kostbare ID-Readers welke ScanID toepast en levert.

Dit zal sluiten in 20 seconden