Tankstations zetten Check4ID App in bij verkoop tabak

Het scannen van ID Bewijzen met een smartphone neemt hand over hand toe. Ook het scannen van de Corona QR code heeft meegeholpen aan het besef dat men gegevens kan controleren met behulp van een mobiele telefoon.

De Check4ID Age App, welke geschikt is voor iPhone en Android telefoons kan aan de hand van ID Bewijzen, zoals ID Kaarten, paspoorten, verblijfsvergunningen en rijbewijzen snel en adequaat de leeftijd berekenen en duidelijk weergeven.

Ook de “Slim Scannen” functionaliteit draagt bij aan een snelle verwerking en weergave.

Snel Scannen Om Alleen De Leeftijd Vast Te Stellen

Voor Tankstations is het van belang om snel en foutloos de leeftijd van de klant zo gebruiksvriendelijk als mogelijk te kunnen vaststellen.

Daarnaast is het vanuit de privacy belangrijk dat alleen die gegevens verwerkt en gelezen worden die van belang zijn voor de leeftijd.

De Check4ID Age App heeft dan ook de unieke “Slim Scannen” functionaliteit, welke aan de hand van het type ID Bewijs bepaald wat er benodigd is, waarbij een scan van de MRZ vaak voldoende is.

Daarnaast kan de Check4ID Age App ook de QR code van de rijbewijzen lezen om de NFC Chip te benaderen om zodoende de leeftijd te berekenen, wat de snelheid verhoogd.

Voorkom Discussies Bij Afrekenen Tabak

Het scannen van een ID Bewijs met een mobiele telefoon kan nogal eens wat discussies opleveren tussen verkoper en klant, immers men gebruikt de camera van de telefoon.

Voor ID Kaarten en rijbewijzen scant men de achterzijde van de documenten om aan de hand van de MRZ op de ID Kaart of QR Code van het rijbewijs de leeftijd vast te stellen en behoeft men niet de voorkant, zoals bij traditionele ID-Readers, te scannen.

Daarnaast worden gegevens niet opgeslagen en alleen gebruikt voor de berekening van de leeftijd en weergave daarvan.

Gratis Testen In De Praktijk

Voor tankstations welke de Check4ID Age App willen testen om te bekijken of deze wijze van leeftijdscontrole geschikt is, biedt ScanID de mogelijkheid om Check4ID Age gratis te proberen.

De Check4ID Age App is geschikt voor iPhone (vanaf 7 met minimaal iOS 13.1) en Android Telefoon (vanaf Android 7.0).

Voor controle van de Nederlandse moderne rijbewijzen (Model 2014 en Model 2018) dient de telefoon over NFC functionaliteit te beschikken.

Oudere Nederlandse rijbewijzen (Model 2006 en Model 2013) kunnen niet met de Check4ID Age worden gescand, echter de houder ervan is altijd ouder dan 23 jaar bij Model 2013 en 24 jaar bij Model 2006.

Meer informatie

Neem voor meer informatie geheel vrijblijvend contact met ons op.

Dit zal sluiten in 20 seconden