Mobiel scannen ID bewijs niet overal inzetbaar

Ondanks dat het mobiel scannen van ID Bewijzen een enorme vlucht heeft genomen, gaan steeds meer organisaties, waaronder banken en verzekeringsmaatschappijen op zoek naar alternatieven, omdat praktijk uitwijst dat het niet overal succesvol inzetbaar is.

Sinds de ondersteuning van NFC op de iPhone (vanaf iOS 13), kwam er een heuse doorbraak opgang om met de mobiele telefoon ID bewijzen te scannen. De mogelijkheden zijn in theorie legio, immers iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon en uiteraard een ID-Bewijs.

Echter ondervinden steeds meer organisaties beperkingen van de toepassingen en is het mede afhankelijk van de doelgroep of de inzet van het mobiel scannen van ID bewijzen (op afstand) wel of niet kostenbesparend en succesvol toepasbaar is.

Kennis van ID Bewijs en het scannen door de gebruiker onderschat

Het mobiel scannen van een ID bewijs is totaal iets anders dan het scannen van een ID bewijs met behulp van een ID-Reader. Er zijn veel meer factoren waarmee men rekening dient te houden.

Naast dat niet iedere mobiele telefoon geschikt is, dient men ook te begrijpen wat er benodigd is om een ID Bewijs te scannen, laat staan welke invloeden van buitenaf bepalen of men wel eens een ID Bewijs succesvol kan scannen.

En men moet ook niet vergeten hoeveel verschillende en exotische ID Bewijzen er in Nederland in omloop zijn. Niets voor niets ondersteunen tal van Apps en toepassingen geen Nederlandse rijbewijzen of deze ID bewijzen.

“Voor onze internationale doelgroep, zijnde 50 jaar en ouder, bleek het proces om op afstand via mobiel scannen zich te identificeren niet haalbaar. We zijn dan ook terug geschakeld naar het, door de klant laten e-mailen van ID bewijzen, welke wij via de Scancheck oplossing van ScanID verder in ons systeem verwerken”
-T.H.

Verwerking Gegevens = Authenticatie =

Hoe mooi het ook klinkt, mobiel scannen om behulpzaam te zijn bij het foutloos overnemen van gegevens van ID bewijzen, kan behulpzaam zijn. Echter als men echt wil vast stellen wie men voor zich heeft, dan komt er wel even wat meer kijken, vooral op afstand.

Gebruikers lopen vast bij verregaande authenticatie, vanwege het moeten lezen van de NFC chip gegevens, het maken van een selfie en de voor hen onbekende instellingen en eventuele mogelijkheden van de gebruikte mobiele telefoon.

De gebruikte mobiele Apps zijn op het NFC gebied niet altijd stabiel, laat staan dat een echte authenticatie op afstand feitelijk niet mogelijk is. Hiervoor is een fysieke authenticatie nog steeds leidend.

Meer informatie

Neem voor meer informatie geheel vrijblijvend contact met ons op.

Dit zal sluiten in 20 seconden