Half-Page en mobiel scannen van ID bewijzen zo gek nog niet…

Meer dan 10 jaar na de introductie van het elektronische paspoort en vele elektronische identiteitsdocumenten (eID), hebben de meeste regeringen zwaar geïnvesteerd in het produceren en het uitgeven van deze identiteitsdocumenten.

Helaas hebben de landen minder inspanningen besteed aan de controle kant, waardoor men er nog steeds vanuit gaat, dat met controle van de door de “drukker” aangebrachte echtheidskenmerken, men het identiteitsdocument kan verifiëren op echtheid.

Het team van ScanID weet wel beter…

Genegenheid En Toewijding

Verbazingwekkend is de genegenheid en toewijding van zelfs beveiligings- medewerkers aan Full-Page ID-Readers voor het routinematig controleren van elektronische identiteitsdocumenten.

Het lijkt erop dat er een algemene overtuiging bestaat dat een Full-Page ID-Reader gemakkelijker te bedienen is of een nauwkeurigere inspectie uitvoert.

Waarbij men nog steeds vertrouwt op de visuele controles die alleen de afdrukaspecten van de identiteitsdocumenten verifiëren.

” Denk eens na: het is veel gemakkelijker voor overtreders en terroristen om originele blanco paspoorten te stelen, dan dat men de sterke cryptografische bescherming van moderne elektronische identiteitsdocumenten probeert te doorbreken.”

– Ryszard

Beveiliging

Er is aangetoond dat een efficiënte beveiliging alleen kan worden bereikt door de NFC chip van een ePaspoort of eID te lezen en te verifiëren.

Dit was eigenlijk de belangrijkste reden om elektronische identiteitsdocumenten te introduceren.

Voor het routinematig controleren van identiteitsdocumenten kan men dan ook vaak volstaan met een Half-Page ID-Reader of Mobiele applicatie, zoals Check4ID.

Reden van deze verbazingwekkende overtuiging is:

” Voor de leek is het moeilijker om geavanceerde gedrukte kenmerken te vervalsen in plaats van complexe crypto-dingen die hij of zij niet (wil) begrijpen.”

– Alexandre

Moeten Wij De Full-Page ID-Reader Vergeten?

Absoluut niet !

Full-Page ID-Readers zijn juist van toepassing voor identiteits documenten zonder MRZ, voor het innemen en verwerken van “images”, voor pasfoto controle, lezen van barcodes en uiteraard alle ICAO en “Near ICAO” identiteitsdocumenten.

Tevens heeft ScanID een productlijn van ultra-moderne geavanceerde Full-Page ID-Readers voorzien van NFC functionaliteit,
die hiervoor in combinatie met Docview Studio en Check4ID worden ingezet.

” Oké, nauwkeurige, Full-Page optische inspectie kan de tweede stap zijn bij het ontdekken van een vervalsing, maar het apparaat hiervoor moet veel geavanceerder en krachtiger zijn (een soort criminele laboratoriumapparatuur) dan elke gewone (d.w.z. goedkope) Full-Page ID-Reader. Snap je?”

– Ryszard

Meer informatie

Neem voor meer informatie over onze Full Page ID-Readers, maar ook over de mogelijkheden van onze Half-Page ID-Readers en onze mobiele toepassingen geheel vrijblijvend contact met ons op.

Dit zal sluiten in 20 seconden