ScanID introduceert Leeftijdscontrole 2.0

ScanID lanceert haar nieuwste lijn van leeftijdscontrole systemen, voor "semi-unattended" en "attended" controle van leeftijd, in aanloop naar de komende wijzigingen in wetgeving bij verkoop van tabak.

Vooruit lopend op de komende wetswijziging, waarbij supermarkten geen tabak meer mogen verkopen, heeft ScanID een nieuwe lijn van leeftijdscontrole systemen, onder de naam AgeProof, ontwikkeld voor het adequaat vaststellen van de leeftijd van aspirant kopers.

Met de inzet van de nieuwste hardware en unieke softwarecombinaties wordt de vergewisplicht bij verkoop van tabak aanzienlijk verhoogd

Supermarkten stoppen verkoop tabak in 2024

Met de wijziging in de tabaks- en rookwarenwet dienen de supermarkten, vooralsnog per 1 Juli 2024, te stoppen met de verkoop van tabak.

Supermarkten dekken met de verkoop 40% van het aantal verkooppunten van tabak en 55% van de totale omzet, ofwel een omzet van 2.8 miljard, welke zich zal verplaatsen naar de verkooppunten die nog wel tabak mogen verkopen.

Branche organisaties van o.a. tankstations en de tabaks- en gemakswinkels verwachten dan ook een verhoging, van gemiddeld 185 klanten per dag, bij hun locaties en zijn druk bezig met de voorbereidingen om dit in goede banen te leiden.

“Conform de tabaks- en rookwarenwet dient de verkoper zich ervan te vergewissen, dat de koper onmiskenbaar 18 jaar of ouder is, alvorens tabak te verkopen. Onze branche wil dan ook met de verwachte stroom van klanten hiervoor hulpmiddelen inzetten.”

– NSO

Flexibele oplossingen voor de praktijk

In samenspraak met organisaties en gebaseerd op jarenlange praktijk ervaring in tal van nationale en internationale sectoren, is de nieuwe leeftijdscontrole productlijn door ons ontwikkeld.

Welke flexibel en afhankelijk van locatie omgevingen modulair kan worden ingezet, waarbij “attended” en “semi-attended” leeftijdscontrole tot de mogelijkheden behoren.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van de laatste ontwikkelingen op het gebied van leeftijdsschatting en leeftijdscontrole aan de hand van identiteitsdocumenten, welke met unieke software worden gecombineerd.

Meer informatie

Neem voor meer informatie en de mogelijkheden van de nieuwste lijn van leeftijdscontrole oplossingen geheel vrijblijvend contact met ons op.

Dit zal sluiten in 20 seconden