In de media
Nov 21

Noord Holland Horeca Beveiling zet met succes de systemen van ScanID in bij verschillende evenementen, kermissen en Horeca bedrijven.

In het weekend zijn zij tevens het centrale registratie punt van identiteit- en toegangscontrole in Castricum, waar de jeugd een toegangstempel moeten halen om de plaatselijke horeca te kunnen bezoeken.

Lees meer...

In de media
Nov 13

De onderneming SCANID BV is door de Nominatiecommissie van de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar in de Identificatiesystemenbranche.

Met een zeer sterke positionering heeft SCANID BV zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming.

Lees meer...

In de media
Jan 27

De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel van de leden Leijten/Dik-Faber met ruime meerderheid van tafel geveegd. Met dit amendement poogden deze leden om verkopers van leeftijdsgebonden producten wettelijk te dwingen één bepaald leeftijdscontrolesysteem aan te schaffen. Een overgroot deel van de Tweede Kamer voelt echter niets voor zulke verstrekkende overheidsbemoeienis.

Lees meer...

In de media
Oct 15

Op 1 november 2014 introduceert de RDW een nieuw model rijbewijs met NFC chip. Vanaf die datum geeft de RDW alleen nog rijbewijzen volgens het nieuwe model uit.

Het nieuwe rijbewijs

Het nieuwe rijbewijs dat de RDW vanaf 15 november uitgeeft, is nog moeilijker na te maken en eenvoudiger in gebruik dan het huidige rijbewijs. Dat draagt bij aan het voorkomen van identiteitsfraude. Het rijbewijs heeft een ander ontwerp en andere, moderne echtheidskenmerken. Ook is het nieuwe rijbewijs voorzien van een NFC chip. Verder staat er op het rijbewijs een MRZ (Machine Readable Zone) en een 2D QR-Code. Deze zorgen ervoor dat de gegevens op het rijbewijs snel en foutloos uit te lezen zijn.

Lees meer...