In de media / overig nieuws
Sep 10

Beveiligingsbedrijven en horeca zijn onlangs gestart met de CheckScan oplossing van ScanID voor een snelle controle van ID Bewijzen en de Corona QR Code bij toegang van kleinschalige evenementen en horeca.

CheckScan controleert naast het ID bewijs tevens de Corona QR-Code van de bezoeker en vergelijkt deze met elkaar, zodat men een snelle verificatie heeft zonder intepretatie fouten.

Er worden tijdens deze verificatie geen gegevens opgeslagen en CheckScan kan ook ingezet worden in combinatie met de CoronaCheck Scan App van de overheid.

In de media / overig nieuws
Sep 9

Per 1 oktober 2021 gaat de uitgestelde verordening "gebruik WID Scanner bij notariskantoren" van kracht. Inhoudend dat notariskantoren een Full-Page ID-Reader dienen te gebruiken bij het vast stellen van de identiteit van hun klanten.

Voor het op locatie of op afstand vaststellen van deze identiteit kunnen notarissen ook gebruik maken van de Check4ID oplossing van ScanID, welke gekoppeld kan worden aan de kantoorsoftware van de notariskantoren.

In de media / overig nieuws
Aug 24

Met de ontwikkeling van de nieuwe IDA-7xx serie en het toenemende gebruik van de Check4ID App voor leeftijdcontrole, heeft ScanID en haar partner Elyctis besloten om per 1 november 2021 te stoppen met de productie van de stand-alone leeftijdscanners AVD-520, AVD-530 en AVD-540.

Sinds de introductie in 2013, zijn met name de AVD-520 en AVD-540 ingezet op tal van locaties, waar leeftijdsgebonden producten worden verkocht, waaronder alcohol en tabak.

De modellen zijn nog te bestellen tot 1 november 2021 en uiteraard blijft daarna de support en garantie van toepassing zoals u van ons gewend bent.

In de media / overig nieuws
Jul 4

De laatste tijd hebben verschillende horeca bedrijven en beveiligings organisaties in kaart gebracht wat de impact is van het adequaat controleren van de Corona Code en het ID Bewijs van de bezoekers bij toegang.

Naast de lange rijen wachtende bezoekers bleek het handmatig controleren en vergelijken van de gegevens een tijdrovende bezigheid, waarbij menselijke fouten gemaakt werden.

Zo had men 2,5 uur tijd nodig om 750 bezoekers gecontroleerd toegang te verlenen.

Lees meer...

In de media / overig nieuws
Mar 22

Uiterlijk 2 augustus 2021 wordt de nieuw vormgegeven Nederlandse identiteitskaart met vingerafdrukken en BSN in QR-code geïntroduceerd.

Het burgerservicenummer (BSN) wordt op de achterzijde, zowel leesbaar als in een QR-code weergegeven en wordt verwijderd uit de MRZ (Machine Readable Zone) en de NFC chip.

De vernieuwing heeft gevolgen voor organisaties die de BSN digitaal dienen uit te lezen.

Lees meer...

In de media / overig nieuws
Mar 17

Over een Corona-paspoort - ook wel digitaal vaccinatiebewijs - wordt al geruime tijd in Nederland en Europa gespeculeerd.

Steeds meer landen kiezen dan ook voor een oplossing, om bijvoorbeeld reisbeperkingen op te heffen, voor mensen die al zijn ingeënt tegen COVID-19.

De meeste oplossingen hebben één ding gemeen: de overdracht van gegevens via de QR-code.

Lees meer...

In de media / overig nieuws
Feb 23

Landgebonden aanbieders van risicovolle kansspelen moeten er voor zorgen dat zij voor 1 juli 2021 de aansluiting op Cruks geregeld hebben.

Men dient de aansluiting met Cruks voldoende getest te hebben en men is klaar om de testscenario's met de Kansspelautoriteit te doorlopen voor de aansluittoets.

Het team van ScanID kan u behulpzaam zijn met de benodigde hard- en software.

In de media / overig nieuws
Feb 3

De Afdeling advisering van de Raad van State heeft advies uitgebracht over de KOA. Het advies is op 3 februari 2021 openbaar gemaakt.

Zij concludeert dat deze registratieverplichtingen noodzakelijk en proportioneel zijn. Ook zijn deze met voldoende waarborgen omkleed om de geregistreerde persoonsgegevens te beveiligen. Kijk ook bij dit artikel voor meer informatie.

In de media / overig nieuws
Jan 27

Jongeren onder de 18 kunnen nog steeds op veel plekken alcohol en tabak kopen. Dat blijkt uit controles van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waarvan de resultaten vandaag naar de Tweede Kamer zijn gestuurd.

ScanID heeft een uitgebreide lijn van effectieve hulpmiddelen en oplossingen welke ingezet kunnen worden voor een adequate leeftijdscontrole.

Lees meer...