In de media / overig nieuws
Sep 10

Beveiligingsbedrijven en horeca zijn onlangs gestart met de CheckScan oplossing van ScanID voor een snelle controle van ID Bewijzen en de Corona QR Code bij toegang van kleinschalige evenementen en horeca.

CheckScan controleert naast het ID bewijs tevens de Corona QR-Code van de bezoeker en vergelijkt deze met elkaar, zodat men een snelle verificatie heeft zonder intepretatie fouten.

Er worden tijdens deze verificatie geen gegevens opgeslagen en CheckScan kan ook ingezet worden in combinatie met de CoronaCheck Scan App van de overheid.

In de media / overig nieuws
Sep 9

Per 1 oktober 2021 gaat de uitgestelde verordening "gebruik WID Scanner bij notariskantoren" van kracht. Inhoudend dat notariskantoren een Full-Page ID-Reader dienen te gebruiken bij het vast stellen van de identiteit van hun klanten.

Voor het op locatie of op afstand vaststellen van deze identiteit kunnen notarissen ook gebruik maken van de Check4ID oplossing van ScanID, welke gekoppeld kan worden aan de kantoorsoftware van de notariskantoren.

Hardware & Software
Sep 6

Voor het lezen van de Corona QR code met de Coronacheck Scan App wordt vaak de eigen iPhone ingezet, waarbij men al vaak tegen de beperkingen van de batterij oploopt. Met de CR-7010 behuizing, welke geschikt is voor iPhone 8, SE, XR en 11, lost men dit probleem snel en eenvoudig op.

Naast de "hot-swappable" 2100 mAh batterij, beveiligd en verzegeld de CR-7010 behuizing de iPhone en beschermt deze tegen schade, water en vuil.

Lees meer...

Hardware & Software
Aug 26

De CheckScan functionaliteit in Docview Studio ondersteund nu, naast de Europese en Nederlandse Corona QR codes, ook de Engelse NHS Domestic codes en de Franse Pass Sanitaire (2D-DOC) codes.

Met deze update en uitbreiding kan men CheckScan in meerdere situaties inzetten waar het van belang is om de Corona codes te vergelijken met de identiteitsbewijzen en zodoende vast te stellen dat de gegevens overeenkomen.

Lees meer...

In de media / overig nieuws
Aug 24

Met de ontwikkeling van de nieuwe IDA-7xx serie en het toenemende gebruik van de Check4ID App voor leeftijdcontrole, heeft ScanID en haar partner Elyctis besloten om per 1 november 2021 te stoppen met de productie van de stand-alone leeftijdscanners AVD-520, AVD-530 en AVD-540.

Sinds de introductie in 2013, zijn met name de AVD-520 en AVD-540 ingezet op tal van locaties, waar leeftijdsgebonden producten worden verkocht, waaronder alcohol en tabak.

De modellen zijn nog te bestellen tot 1 november 2021 en uiteraard blijft daarna de support en garantie van toepassing zoals u van ons gewend bent.

Hardware & Software
Aug 23

De ATR-110 is een compacte en snelle barcodescanner met optionele NFC contactloze mogelijkheden. Deze 'one-box' oplossing helpt bij het verwerken van een breed scala aan elektronische ticketing via verschillende media.

De ATR-110 is ontworpen om alle populaire lineaire, PDF417- en 2D-barcodesymbologieën te lezen, inclusief QR- en Azteekse codes. Als optie ondersteunt het apparaat ook mobiele ticketing- en mobiele portemonnee-betalingssystemen voor NFC-compatibele smartphones en tablets.

Lees meer...

Technologie
Aug 19

Vanaf 30 augustus 2021 wordt het nieuwste Nederlandse paspoort uitgegeven, waarbij het BSN is verwijderd uit de MRZ en Chip. Deze is, naast leesbaar, toegevoegd als QR-Code op de achterzijde van de houderspagina.

Voor organisaties welke de BSN digitaal verwerken heeft dit nogal wat "voeten in de aarde", omdat er dubbel gescand dient te worden en niet iedere documentscanner de QR-Code kan verwerken.

Lees meer...

Hardware & Software
Aug 12

Ongeëvenaarde leesprestaties voor uw POS- en ID-scan workflows

De CR-5200 helpt bij het afrekenen door te voorzien in het snel lezen van een verscheidenheid aan 1D en 2D barcodes op verschillende media, waaronder verpakte consumentengoederen, klantenkaarten, bonnen, en zelfs schemerige smartphoneschermen.

De CR-5200 is compatibel met Docview Studio en is uitermate geschikt voor het lezen van de Nederlandse, Engelse en Europese hoge resolutie Corona QR Codes.

Lees meer...

Hardware & Software
Aug 4

Met de nieuwe functionaliteiten in Docview Studio 3.0 bent u voorbereid op de toekomst. Deze versie is een grote update waarin zowel belangrijke nieuwe features zijn toegevoegd als bestaande onderdelen van flinke updates voorzien zijn.

Niet alleen is er onder de motorkap het een en ander van updates voorzien, maar ook zijn er enkele mooie nieuwe features toegevoegd welke niet alleen de mogelijkheden van Docview Studio flink uitbreiden, maar ook uw workflow nog meer versnellen en u meer opties voor integratie geeft.

Lees meer...

Technologie
Jul 28

De nieuwste Nederlandse ID-Kaart welke vanaf 2 augustus 2021 wordt uitgegeven, heeft het BSN niet meer in de MRZ en RFID Chip staan, maar in de QR-code.

Voor organisaties welke het BSN dienen te verwerken zijn de AVD-6840 en AVD-6850 Full-Page ID-Readers in combinatie met DocviewStudio de oplossing om snel digitaal zowel de BSN als de rest van de benodigde gegevens uit te lezen en te verwerken.

Lees meer...