Technologie
Oct 1

Op 30 augustus is het nieuwe model van het nationaal paspoort, Model 2021, geïntroduceerd. Met de toevoeging van het BSN in een QR-code voldoet het nieuwe paspoortmodel aan een toezegging aan de Tweede Kamer.

Met Docview Studio 3.0 is het mogelijk om net als bij de nieuwe ID Kaart Model 2021 de BSN te lezen en te verwerken zoals u gewend bent.

De Kenmerkenbrochure met eerste- en tweedelijns echtheidskenmerken kunt u hier downloaden.

Technologie
Aug 19

Vanaf 30 augustus 2021 wordt het nieuwste Nederlandse paspoort uitgegeven, waarbij het BSN is verwijderd uit de MRZ en Chip. Deze is, naast leesbaar, toegevoegd als QR-Code op de achterzijde van de houderspagina.

Voor organisaties welke de BSN digitaal verwerken heeft dit nogal wat "voeten in de aarde", omdat er dubbel gescand dient te worden en niet iedere documentscanner de QR-Code kan verwerken.

Read more ...

Technologie
May 10

Het afgelopen jaar is het online identificeren via een video verbinding bij tal van bedrijven en instellingen enorm gegroeid als verificatie en legalisatie methode.

Met behulp van de gescande pasfoto uit het identiteitsdocument kunt u "live" het gezicht van de bezitter van het identiteitsbewijs verifiëren.

Bij tal van acties waarbij legalisatie van belang is, zoals inschrijven, afsluiten van abonnementen, openen van dossiers etc. is deze verificatie snel en eenvoudig uit te voeren.

Read more ...

Technologie
Sep 7

Alleen al binnen Europa zijn ruim 250 identiteitsdocumenten geldig om de identiteit van een persoon vast te stellen. Daarnaast geldt voor veel organisaties een identificatieplicht.

Het kan dan ook lastig zijn om zelf te beoordelen of een identiteitdocument,
zoals een ID Kaart, paspoort of rijbewijs, echt of vals is.

Is het gebruik van een echtheidskenmerken database aan te raden, daar in 95% van de controles kan woren volstaan met controle van de MRZ, NFC chip en vergelijk van de pasfoto.

Read more ...

Technologie
Aug 18

Een WID Scanner is niets anders dan een normale ID-Scanner of ID-Reader.

De naam WID-Scanner is in 2006 onstaan na wijzigingen in de
Wet Identificatie bij Dienstverlening (WID) en uitgifte van nieuwe biometrische identiteitsbewijzen.

De benaming suggereert dat een WID-Scanner voldoet aan de indentificatieplicht zoals omschreven in de WID.

Read more ...