In de media / overig nieuws
Dec 15

De Eerste Kamer heeft op 15 december ingestemd met de wijziging van de Drank- en Horecawet (2014) in verband met het Nationaal Preventieakkoord en evaluatie van de wet.

De wet heet vanaf nu Alcoholwet en gaat per 1 juli 2021 in werking. Een onderdeel van deze wet is onder andere de strengere controle op leeftijd bij online verkoop van alcohol.

Technologie
Dec 10

Het Rijbewijs is met ruim 11 miljoen exemplaren in Nederland het meest gebruikte identiteits bewijs waarmee men zich legitimeert en identificeert.

Met de introductie van de moderne rijbewijzen in 2014, welke nu het meest in omloop zijn, is goed nagedacht over het scannen, digitaal controleren en verwerken van de gegevens.

Tevens zijn alle leesbare gegevens ook opgenomen in de aanwezige NFC chip, hierdoor behoort het dubbelzijdig scannen van voor- en achterzijde van het rijbewijs, tot het verleden.

Lees meer...

Hardware & Software
Dec 8

Alle casino’s en speelautomatenhallen die hun vergunning voor het aanbieden van kansspelen willen behouden moeten zich aansluiten op CRUKS.

Daarnaast dient men vanaf 1 september 2021 iedere speler bij toegang te controleren of deze in het CRUKS is geregistreerd en wordt de leeftijdscontrole ook vereist.

Met onder andere de AVD-800 of AVD-6850 kan men snel de bezoeker registreren, de voor CRUKS raadpleging benodigde gegevens verwerken en een adequate leeftijdscheck uitvoeren.

Lees meer...

In de media / overig nieuws
Dec 1

"Bij de verkoop van alcohol via internet gaat het uiteindelijk om het bezorgen van alcoholhoudende drank aan huis. Daarin zit een wezenlijk verschil met de verkoop van alcoholhoudende drank in de detailhandel of in de horeca".

Al meer dan tien jaar wordt er gediscussieerd over een leeftijdsverificatie systeem voor online verkoop van leeftijdsgebonden producten, maar een sluitende leeftijdscontrole oplossing is nog steeds niet ingevoerd of voorgeschreven, terwijl deze wel bestaat.

Lees meer...

In de media / overig nieuws
Nov 16

Met de nieuwe Alcoholwet welke na verwachting per 1 Juli 2021 in werking gaat, dienen o.a. webwinkels en bezorgdiensten, die alcohol verkopen en leveren, strenger te worden op de leeftijdscontrole van aspirant kopers.

ScanID heeft de kennis en tal van hardware- en softwarematige oplossingen voor een geborgde leeftijdscheck.

Lees meer...

Hardware & Software
Nov 9

De nieuwe All-in-1 mobiele ID-Reader voor het snel en mobiel verwerken van identiteitsdocumenten, smartcards en vingerafdrukken.

Met de AVD-340 welke snel gekoppeld kan worden met smartphone, tablet of laptop kan men eenvoudig de MRZ en NFC chip lezen van paspoorten, ID Kaarten en rijbewijzen. Daarnaast ondersteund de AVD-340 smartcards conform de ISO-7816 waaronder de Belgische eID.

 
Lees meer...

In de media / overig nieuws
Oct 22

Momenteel voert de NVWA controles uit bij tabakszaken, tankstations en overige locaties waar tabaksproducten verkocht worden.

Daarnaast zijn er verschillende organisaties met mysteryshoppers actief om vast te stellen of verkooppunten van alcohol en tabak zich aan de leeftijdsgrens en vergewisplicht houden.

 
Lees meer...